Добрый день!В течении пары дней нужно сделать срочный заказ на быстро завариваемую,сублимированную еду.Живу за границей,будут ехать гости и могут привезти из Украины.Уже покупал весь ассортимент фирмы "Харчи"(прошу не принимать за рекламу).Понравилось не всё.Можно есть гречку,картоху с мясом,некоторые супы и завтраки.Очень понравилось,что поставляется в фольгированном пакете,прямо в него заливаешь кипяток и ждешь и цена,вроде как сама дешевая на рынке.Теперь думаю попробовать что-то другое.Может может кто-то что-то посоветовать?Ещё нашел "Идло",пакеты вроде такие же,но цена в два раза выше.У кого есть опыт - поделитесь,пожалуйста,у кого сделать заказ лучше по соотношению цена/качество/вкус. Спасибо.
------------------------------------
Добрый день!В течении пары дней нужно сделать срочный заказ на быстро завариваемую,сублимированную еду.Живу за границей,будут ехать гости и могут привезти из Украины.Уже покупал весь ассортимент фирмы "Харчи"(прошу не принимать за рекламу).Понравилось не всё.Можно есть гречку,картоху с мясом,некоторые супы и завтраки.Очень понравилось,что поставляется в фольгированном пакете,прямо в него заливаешь кипяток и ждешь и цена,вроде как сама дешевая на рынке.Теперь думаю попробовать что-то другое.Может может кто-то что-то посоветовать?Ещё нашел "Идло",пакеты вроде такие же,но цена в два раза выше.У кого есть опыт - поделитесь,пожалуйста,у кого сделать заказ лучше по соотношению цена/качество/вкус. Спасибо.
Минулого року підбирали продукти для тривалого походу. Дегустували "Їдло" і "Харчі" (картопля, гречана і рисова каші). Зупинилися на продукції "Ідло", яка видалася смачнішою і якоюсь натуральнішою. Загалом були дуже задоволені. Тому цього року знову купили і взяли в похід їх гречані каші з яловичиною. І мусили викинути, бо їсти було неможливо через перебір солі і спецій. І тепер мені цікаво: "Ідло" змінили рецептуру своїх страв чи нам просто дісталася бракована продукція? Може хтось теж зустрічався з такою проблемою?
------------------------------------
Минулого року підбирали продукти для тривалого походу. Дегустували "Їдло" і "Харчі" (картопля, гречана і рисова каші). Зупинилися на продукції "Ідло", яка видалася смачнішою і якоюсь натуральнішою. Загалом були дуже задоволені. Тому цього року знову купили і взяли в похід їх гречані каші з яловичиною. І мусили викинути, бо їсти було неможливо через перебір солі і спецій. І тепер мені цікаво: "Ідло" змінили рецептуру своїх страв чи нам просто дісталася бракована продукція? Може хтось теж зустрічався з такою проблемою?
Ні їдло ні харчі не є субліматами!! Це дегідратована їжа, а це різні речі. ІМХО - їсти хіба на велику біду і безнадьогу. Або коли дуже мало часу. Деякі речі є непогані, але мало які. Чечевична зупка, гречка і картопля більш менш.
------------------------------------
Ні їдло ні харчі не є субліматами!! Це дегідратована їжа, а це різні речі. ІМХО - їсти хіба на велику біду і безнадьогу. Або коли дуже мало часу. Деякі речі є непогані, але мало які. Чечевична зупка, гречка і картопля більш менш.
Viaggiatore писал(а):Минулого року підбирали продукти для тривалого походу. Дегустували "Їдло" і "Харчі" (картопля, гречана і рисова каші). Зупинилися на продукції "Ідло", яка видалася смачнішою і якоюсь натуральнішою. Загалом були дуже задоволені. Тому цього року знову купили і взяли в похід їх гречані каші з яловичиною. І мусили викинути, бо їсти було неможливо через перебір солі і спецій. І тепер мені цікаво: "Ідло" змінили рецептуру своїх страв чи нам просто дісталася бракована продукція? Може хтось теж зустрічався з такою проблемою?
Может быть вы плохо размешали специи и соль?В Харчах тоже такое бывало,когда еду плохо размешал и специи с солью внизу осели по углам.Потом было есть невозможно. Вот в Харчах и мне понравились в основном гречка,картошка с мясом и Боби з рисом, овочами та спеціями (Кічрі).Девушке моей ещё пасты зашли какие-то.
Ymka А что вы едите в походах,когда лень тащить лишний вес и такие пакеты здорово выручают?
[quote="Viaggiatore"]Минулого року підбирали продукти для тривалого походу. Дегустували "Їдло" і "Харчі" (картопля, гречана і рисова каші). Зупинилися на продукції "Ідло", яка видалася смачнішою і якоюсь натуральнішою. Загалом були дуже задоволені. Тому цього року знову купили і взяли в похід їх гречані каші з яловичиною. І мусили викинути, бо їсти було неможливо через перебір солі і спецій. І тепер мені цікаво: "Ідло" змінили рецептуру своїх страв чи нам просто дісталася бракована продукція? Може хтось теж зустрічався з такою проблемою?[/quote]
Может быть вы плохо размешали специи и соль?В Харчах тоже такое бывало,когда еду плохо размешал и специи с солью внизу осели по углам.Потом было есть невозможно. Вот в Харчах и мне понравились в основном гречка,картошка с мясом и Боби з рисом, овочами та спеціями (Кічрі).Девушке моей ещё пасты зашли какие-то.
[b]Ymka[/b] А что вы едите в походах,когда лень тащить лишний вес и такие пакеты здорово выручают?
такі речі самому не проблема приготувати. Є ціла тема http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=36&t=7673 Якщо коротко ті всі їдла неадекватно дорогі. Якщо трохи довше. Навіть коли лінь самому готувати - можна купити сушені овочі поокремо. Гречані чи рисові плставці в магазині. Порція вийде в 1,5-5раз дешевше. Фольгована упаковка того не вартує. Як приклад недавно взяв на пробу Гранолу. На смак середня. Потім купив готову з рук без модної упаковки. На порядок смачніше. Ціна 23 проти 45. Якщо щось трохи самому всушити - різниця в ціні буде ще більша. А набори типу гречка з мясом то взагалі чистий розвод імхо)
такі речі самому не проблема приготувати. Є ціла тема http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=36&t=7673 Якщо коротко ті всі їдла неадекватно дорогі. Якщо трохи довше. Навіть коли лінь самому готувати - можна купити сушені овочі поокремо. Гречані чи рисові плставці в магазині. Порція вийде в 1,5-5раз дешевше. Фольгована упаковка того не вартує. Як приклад недавно взяв на пробу Гранолу. На смак середня. Потім купив готову з рук без модної упаковки. На порядок смачніше. Ціна 23 проти 45. Якщо щось трохи самому всушити - різниця в ціні буде ще більша. А набори типу гречка з мясом то взагалі чистий розвод імхо)
shkar писал(а):такі речі самому не проблема приготувати. ... Потім купив готову з рук без модної упаковки.
саморобне теж запарюється окропом? чи треба варити?
[quote="shkar"]такі речі самому не проблема приготувати. ... Потім купив готову з рук без модної упаковки. [/quote] саморобне теж запарюється окропом? чи треба варити?
_________________ http://ls-online.livejournal.com ^-^ <!-- http://alp.org.ua --> just for fun :)
Hensem писал(а): Может быть вы плохо размешали специи и соль?В Харчах тоже такое бывало,когда еду плохо размешал и специи с солью внизу осели по углам.Потом было есть невозможно.
Не дуже в це вірю, бо мішав ніби добре і пересолена була вся каша, а не лише її залишки по кутках упаковки. Але за пораду дякую. І проведу ще один експеримент - благо залишилось пару упаковок із тієї партії каш.
Якщо брати різні "Їдла" як основний харч в походи по Україні, то ціна справді зависока. Якщо ж купувати їх у похід по Західній Європі, то ціна пакета в 2 євро є просто смішною в порівнянні з вартістю харчування в гірських рефуджах чи навіть із закупками в тамтешніх супермаркетах. І економія на сушці продуктів у 200 - 300 грн. на 10 - 12 денний похід, у порівнянні із загальними затратами в кількасот євро, вже не виглядає настільки критичною. Крім того є певні митні і санітарні обмеження на ввіз продуктів до Євросоюзу. І хоч я ще не мав з цього приводу проблем, чомусь здається, що митники в будь-якому випадку охочіше пропустять фабричний продукт, ніж якусь незрозумілу саморобну суміш. Головне, щоб ті фабричні сублімати були достатньо їстивними. І хоч у походах вживаю їх не частіше одного разу в день - для швидкого приготування вечері, все ж хотілося б знайти оптимальний готовий продукт.
[quote="Hensem"]
Может быть вы плохо размешали специи и соль?В Харчах тоже такое бывало,когда еду плохо размешал и специи с солью внизу осели по углам.Потом было есть невозможно.[/quote]
Не дуже в це вірю, бо мішав ніби добре і пересолена була вся каша, а не лише її залишки по кутках упаковки. Але за пораду дякую. І проведу ще один експеримент - благо залишилось пару упаковок із тієї партії каш.
[quote="shkar"]такі речі самому не проблема приготувати. Є ціла тема http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=36&t=7673 Якщо коротко ті всі їдла неадекватно дорогі.[/quote]
Якщо брати різні "Їдла" як основний харч в походи по Україні, то ціна справді зависока. Якщо ж купувати їх у похід по Західній Європі, то ціна пакета в 2 євро є просто смішною в порівнянні з вартістю харчування в гірських рефуджах чи навіть із закупками в тамтешніх супермаркетах. І економія на сушці продуктів у 200 - 300 грн. на 10 - 12 денний похід, у порівнянні із загальними затратами в кількасот євро, вже не виглядає настільки критичною. Крім того є певні митні і санітарні обмеження на ввіз продуктів до Євросоюзу. І хоч я ще не мав з цього приводу проблем, чомусь здається, що митники в будь-якому випадку охочіше пропустять фабричний продукт, ніж якусь незрозумілу саморобну суміш. Головне, щоб ті фабричні сублімати були достатньо їстивними. І хоч у походах вживаю їх не частіше одного разу в день - для швидкого приготування вечері, все ж хотілося б знайти оптимальний готовий продукт.
В том то и дело. Скоро еду в Италию на 9 дней делать Виа Феррату. Не хочу там сушить мозги с едой,искать рестораны,подстраиваться под время. А так достал пакетик и поел на скорую,а вечером уже можно и поискать,где нормально поужинать.Так же у нас в Израиле в походах,я на 1$(примерная цена пакета Харчи) ничего не смогу себе купить.Вот реально ничего.Так что такие пакеты - это мой выход.Я даже готов заплатить немного больше,лишь бы еда была реально вкусная,и не нужно было варками заниматься.
В том то и дело. Скоро еду в Италию на 9 дней делать Виа Феррату. Не хочу там сушить мозги с едой,искать рестораны,подстраиваться под время. А так достал пакетик и поел на скорую,а вечером уже можно и поискать,где нормально поужинать.Так же у нас в Израиле в походах,я на 1$(примерная цена пакета Харчи) ничего не смогу себе купить.Вот реально ничего.Так что такие пакеты - это мой выход.Я даже готов заплатить немного больше,лишь бы еда была реально вкусная,и не нужно было варками заниматься.
[quote]саморобне теж запарюється окропом? чи треба варити?[/quote] Залежить. Супи смачніше підварити. Але то що брав ради інтересу в пакетах теж хотілось поставити в казан) Багато залежить які продукти. Ту саму картоплю якщо сушити молодою зовсім по іншому виходить, аніж стару. Всякі гречані пластівці можна просто заливати. Але я їх в принципі не дуже люблю Якщо не самому - то певно найбіліше сподобалось як сушить Маряна Ковальова https://www.facebook.com/notes/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B0/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B9%D1%81/1620998478155327/ Ну і ще раз - в сусідній темі це питання обсмоктане зі всіх сторін)
Hensem писал(а):А что вы едите в походах,когда лень тащить лишний вес и такие пакеты здорово выручают?
Каші, сушені овочі, сало, салямі. Супчики варю час від часу. Так, треба трохи заморочитись з приготуванням, але по вазі ок і по смаковим якостям незрівнянно краще. Це не значить, що потрібно відмовлятись від "їдлохарчів" взагалі, але їсти цей шлак кожен день вище моїх сил. Якраз минулими вихідними в Польщі в Бєщадах мав пару пакетів тої фігні, короче нам з напарником не пішов ні борщ, ні кічірі ні паста. Хіба в обід перекусити і то, потім в обидвох ізжога була (після борщу). О, ще згадав, там чечевична зупка непогана досить.
[quote="Hensem"]А что вы едите в походах,когда лень тащить лишний вес и такие пакеты здорово выручают?[/quote] Каші, сушені овочі, сало, салямі. Супчики варю час від часу. Так, треба трохи заморочитись з приготуванням, але по вазі ок і по смаковим якостям незрівнянно краще. Це не значить, що потрібно відмовлятись від "їдлохарчів" взагалі, але їсти цей шлак кожен день вище моїх сил. Якраз минулими вихідними в Польщі в Бєщадах мав пару пакетів тої фігні, короче нам з напарником не пішов ні борщ, ні кічірі ні паста. Хіба в обід перекусити і то, потім в обидвох ізжога була (після борщу). О, ще згадав, там чечевична зупка непогана досить.
вирішив взяти на пробу і порівняння з Їдлами-Харчами .
але все-таки я борщ їм з сметаною
висновок : смачно , спеції відчуваються в міру , на відміну від Їдлового борщу не каша . пакет на 3-4 порції вартує 34 грн. в похід візьму їх суп Харчо і Гороховий .
надибав в Ашані сушений "Борщ" . [img]http://eurotourist.club/img/forum/8175058229.jpg[/img]
вирішив взяти на пробу і порівняння з Їдлами-Харчами . [img]http://eurotourist.club/img/forum/1675058374.jpg[/img]
[img]http://eurotourist.club/img/forum/7275058375.jpg[/img] але все-таки я борщ їм з сметаною [img]http://eurotourist.club/img/forum/3275058377.jpg[/img] висновок : смачно , спеції відчуваються в міру , на відміну від Їдлового борщу не каша . пакет на 3-4 порції вартує 34 грн. в похід візьму їх суп Харчо і Гороховий .
_________________ удача выбирает победителей , а неудача херачит всех без разбора ...
Якщо орієнтуватися не на запарювання продуктів, а на їх варку, то рекомендую продукцію TRAPEZA, яка продається в АТБ. В їх гречці, булгурі, рисі басматі та ін. кашах добре підібрані спеції і страва виходить дуже смачною. Вівсянка там теж повноцінна крупа, а не пластівці, що й смачніше, і корисніше.
Якщо орієнтуватися не на запарювання продуктів, а на їх варку, то рекомендую продукцію TRAPEZA, яка продається в АТБ. В їх гречці, булгурі, рисі басматі та ін. кашах добре підібрані спеції і страва виходить дуже смачною. Вівсянка там теж повноцінна крупа, а не пластівці, що й смачніше, і корисніше.
Viaggiatore писал(а):Якщо орієнтуватися не на запарювання продуктів, а на їх варку, то рекомендую продукцію TRAPEZA, яка продається в АТБ. В їх гречці, булгурі, рисі басматі та ін. кашах добре підібрані спеції і страва виходить дуже смачною. Вівсянка там теж повноцінна крупа, а не пластівці, що й смачніше, і корисніше.
Часто покупаю Трапезу, вот только нешлифованный рис в поход брать не рекомендую, он очень долго готовится, хотя и вкусный. На одном из сплавов брали для плова, были разочарованы результатом - рис остался сырой. Хотя дома, в мультиварке - получается очень и очень неплохо.
[quote="Viaggiatore"]Якщо орієнтуватися не на запарювання продуктів, а на їх варку, то рекомендую продукцію TRAPEZA, яка продається в АТБ. В їх гречці, булгурі, рисі басматі та ін. кашах добре підібрані спеції і страва виходить дуже смачною. Вівсянка там теж повноцінна крупа, а не пластівці, що й смачніше, і корисніше.[/quote]
Часто покупаю Трапезу, вот только нешлифованный рис в поход брать не рекомендую, он очень долго готовится, хотя и вкусный. На одном из сплавов брали для плова, были разочарованы результатом - рис остался сырой. Хотя дома, в мультиварке - получается очень и очень неплохо.
по-моему вы отвлеклись от темы )) речь о продуктах быстрого приготовления - сушенных, т.к. отечественных сублиматов пока нет есть несколько производителей, у всех базовый набор блюд (но вкус отличается) + свои фишки. В итоге порядка десятка вариантов супов и пару десятков вторых блюд. Нужно пробовать, что именно вам заходит лучше. Лично я беру преимущественно ХеппиЭлк, кроме вкуса, их преимущество - есть обычна п/э упаковка, а не термопакеты.
Заходит нормально, проверено в частности на трехнедельных сборах в Арче, из 5 человек никто не жаловался. Кроме экономии времени и сил на готовку, позволяет даже в группе питаться по своему вкусу
по-моему вы отвлеклись от темы )) речь о продуктах быстрого приготовления - сушенных, т.к. отечественных сублиматов пока нет есть несколько производителей, у всех базовый набор блюд (но вкус отличается) + свои фишки. В итоге порядка десятка вариантов супов и пару десятков вторых блюд. Нужно пробовать, что именно вам заходит лучше. Лично я беру преимущественно ХеппиЭлк, кроме вкуса, их преимущество - есть обычна п/э упаковка, а не термопакеты.
Заходит нормально, проверено в частности на трехнедельных сборах в Арче, из 5 человек никто не жаловался. Кроме экономии времени и сил на готовку, позволяет даже в группе питаться по своему вкусу
_________________ http://ls-online.livejournal.com ^-^ <!-- http://alp.org.ua --> just for fun :)
Перепробувавши продукцію п'яти українських виробників дегідратованих продуктів, теж зупинився на ХеппіЕлк. Два сезони, п'ять походів на два-два з плюсом тижні, не рахуючи дрібних вилазок, і, в принципі, без нарікань.
Перепробувавши продукцію п'яти українських виробників дегідратованих продуктів, теж зупинився на ХеппіЕлк. Два сезони, п'ять походів на два-два з плюсом тижні, не рахуючи дрібних вилазок, і, в принципі, без нарікань.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей
Вы можете начинать темы Вы можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете добавлять вложения
При перепечатке или использовании любых материалов с сайта, гиперссылка на http://eurotourist.club обязательна