Помощь | Правила | Поиск
Регистрация | Вход
Переключиться в мобильный режим



Начать новую тему Ответить на тему    

Главный модератор - Вячеслав.
Модераторы: Sherlock, Екатерина, Жанна, ХАМмер, Туранчокс

1 ... 3, 4, 5, 6, 7, ВСЕ
Автор Сообщение


Аватара пользователя

Зарегистрирован: 27.04.2005
Посты: 4867
Откуда: Васильків-Київ



СообщениеВс янв 26, 2014 19:24 


вважаю що халва - це вегетаріанське сало. беріть на озброєння :) 10% білку, дофіга жиру... достойний продукт.
------------------------------------
_________________
"Жить в навевающих ужас местах и в горных затворах – это внешний чод."













СообщениеСр янв 29, 2014 10:40 


имею опыт руководства трех сыроедческих походов по Крыму - 1 на майские, 2 - летние. Про летние вопросов практически не возникало, кроме сыроедческих продуктов - орешники, ежевика, кизил, яблоки и сливы дикоросы в помощь сыроеду. В майском походе популярна была сухая морская капуста, после замачивания вместе с тертой морковью, буряком, яблоком - на ура. Хорошо зарекомендовала чечевица, красная и зеленая, замачивается на 2-3 часа и вкусна сама по себе и в салаты. В одном из летних походов были несколько детей 5 и 6 лет. Для них брали сыроедческие сушеные в дегидраторе хлебцы из пшеницы, ржи и льна, думали давать им вместе с пастой из кероба с медом. Но дети к нашему удивлению предпочли пророщенные пшеницу и гречу.


Зарегистрирован: 11.04.2010
Посты: 47
Откуда: Днепр



СообщениеЧт фев 13, 2014 12:17 


Давно сижу на строгом сыроедении, никакой псевдо-еды. Пророщенные и размоченые зерно-бобовые, овощи, фрукты, мед, орехи, иногда молоко непосредственно от коровы соседа. На этот год запланировано 3 похода в Горный Алтай до 3800м, постараюсь составить отчет со всеми наблюдениями и фотками.


Аватара пользователя

Зарегистрирован: 12.11.2009
Посты: 461
Откуда: Ялта-Горловка-Чернівці



СообщениеПн май 11, 2015 12:47 


В этом году во время майского 9-дневного похода по Карпатам экспериментировал с замоченными орехами и сухофруктами. Если более подробно, то на ночь засыпал в посудину горсть грецких орехов и горсть сырых почищенных семечек тыквы и подсолнуха, добавлял к ним штук 10 чернослива и заливал просто холодной водой на ночь. Утром завтрак готов. В прикуску к этому замоченному миксу добавлял домашние сушеные яблоки. ПЕРЕД завтраком мог выпить чашку травяного чая с ложечкой меда. Как по мне, то это идеальный завтрак в походе. Во-первых, очень быстро и удобно, не нужно ничего готовить, варить, мыть казанки. Во-вторых, вкусно и полезно (размоченные орехи и семечки приобретают более нежный приятный вкус - такое ощущение, что ешь молодые орехи, к тому же усваиваются лучше). В-третьих, сытно - хорошо насыщает и часов 5 не хочется есть.


Аватара пользователя

Зарегистрирован: 12.11.2009
Посты: 461
Откуда: Ялта-Горловка-Чернівці



СообщениеСр июн 13, 2018 14:06 


Похід без продуктів тваринного походження протягом 4 днів в Карпатах

Хочу поділитися цікавим досвідом харчування під час одиночного походу Карпатами протягом 4-х днів. Тезисно відмічу наступне:
- їжу готував на газовому пальнику, вогнище не розводив;
- проходив за день близько 25 км;
- період походу з 5 по 9 травня 2018 р (Буркут - Чивчин - Мармароси - Ділове);
- самопочуття, настрій і погода були прекрасні |#smile805| ;
- весь раціон спланував досить чітко, так, що в кінці походу залишилася тільки сіль, спеції та пачка мівіни яку взяв про всяк випадок;

Перед тим як опишу всю розкладку харчів хочу зазначити кілька цікавих спостережень:

- Мити казанок від їжі, яка не містить тваринних жирів дуже легко. Достатньо 100-200 грам води та невеличкий шматок туалетного паперу (спочатку миєш водою, а потім насухо протираєш папером).
- Самопочуття від їжі без тушенки і згущенки легкі та приємні. Ще 6 років тому тушенка була для мене невід'ємним атрибутом будь-якого походу, а разом з нею часом неприємна печія та відчуття несвіжості в роті. Тож вже 6 років походів без тушенки значно полегшили і рюкзак і самопочуття |#smile729|.
- На витривалість подібний раціон позначається позитивно: дихання більш стабільне, час який можеш проходити без зупинок довший, сон спокійніший, а пробудження легке.
- Загалом порівнюючі відчуття походів з м'ясом (6-12 років тому) і без нього, можу сказати, що без нього легше і простіше.

Отже нижче детально опишу свій раціон. Сподіваюся, що комусь це може бути в нагоді, особливо тим, хто лиш планує переходити на інший тип харчування.

1 день

Сніданок вдома: Кілька бананів + кава.
Перекуси під час дороги (дорога тривала 8 годин) : фруктово-горіхові батончики "Фруктовий хліб" + трав'яний чай, а також хліб власної випічки промащений оливковою та соняшниковою олією зі спеціями та зеленню (петрушка та листки салату).
Вечеря: чай + 80гр печива "Корисна кондитерка", а після чаю макарони з твердих сортів пшениці грубого помелу + спеції (суміш італійських трав) + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + жменя сушених кабачків + свіжа морква (1шт), зелень та редис (3шт).

Невеличка ремарка стосовно пригтовуння круп: ввечері я засипаю в пластикову пляшку з товстим горлишком ту крупу, яку планую варити на сніданок і заливаю її холодною водою. За ніч крупа всотує воду, розм'якшується і готується в 2-3 рази швидше, тож на приготування тієї ж каши потрібно менше газу і часу. Так само я робив з горіхами та насінням, які їв на обід, але їх варити не треба. Після замочування горіхи набувають кращого ніжнішого смаку, ніби як молоді.

2 день

Сніданок приблизно о 8 ранку: кава + шматочок 25гр чорного шоколаду 80%. Після кави гречана каша + спеції + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + жменя сушених кабачків + свіжа морква (1шт), зелень та редис (3шт).
Перекус приблизно через 3 години після сніданку: 2шт фруктово-горіхові батончики "Фруктовий хліб" по 60гр кожний + чай (ромашка з зеленим чаєм), який запарив собі в термос 0,5л.
Обід приблизно о 15:00-16:00: замочені зранку горіхи та насіння (волоські, мигдаль, фундук, насіння гарбуза, насіння соняшника, кунжут, чіа) + сухофрукти (сушені яблука, груші, сливи, диня).
Вечеря приблизно о 20:00: чай + 80гр печива "Корисна кондитерка", а після чаю замочена з обіду ячка + спеції + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + сушені кабачки + свіжа морква (1шт) та редис (3шт).

З собою я взяв в пляшку 150гр оливкову та гарбузову олії. На всі вечері та сніданки коли я вживав крупи, додавав приблизно по 20гр олії до вже приготовленої каші. Сушені кабачки варив разом з крупою, а моркву та редис їв в прикуску.

За день випивав приблизно 2л води не враховуючи каву та чай.

3 день

Сніданок приблизно о 7-8 ранку: кава + шматочок 25гр чорного шоколаду 80%. Після кави замочена ввечері та зварена пшенична крупа + спеції (італійські трави) + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + жменя сушених кабачків + свіжа морква (1шт) та редис (3шт).
Перекус приблизно через 3 години після сніданку: 2шт фруктово-горіхові батончики по 60гр кожний + чай (ромашка з зеленим чаєм).
Обід приблизно о 15:00-16:00: швидкозаварна картопля Мівіна (без вершків) - 2 пачки + морква (1шт) + жменя сушених кабачків.
Вечеря приблизно о 20:00: чай + 80гр печива "Корисна кондитерка", а після чаю замочений зранку горох + спеції + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + сушені кабачки (жменя) + свіжа морква (1шт) та редис (3шт). До речі, замочений заздалегідь горох варився приблизно 15хв, а не годину.

4 день

Сніданок приблизно о 7 ранку: кава + шматочок 25гр чорного шоколаду 80%. Після кави замочений ввечері та зварений рис + спеції (італійські трави) + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + жменя сушених кабачків + свіжа морква (1шт) та редис (3шт).
Перекус приблизно через 3 години після сніданку: 2шт фруктово-горіхові батончики по 60гр. Інколи я їв батончики з інтервалом в 30-60хв, але це не принципово.
Обід приблизно о 16:00-16:30: замочені зранку горіхи та насіння (волоські, мигдаль, фундук, насіння гарбуза, насіння соняшника, кунжут, чіа) + сухофрукти (сушені яблука, груші, сливи, диня).
Вечеря приблизно о 20:00: чай + 80гр печива "Корисна кондитерка", а після чаю замочена в обід червона сочевиця + спеції + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + жменя сушених кабачків + свіжа морква (1шт) та редис (3шт).

5 день

Сніданок приблизно о 9 ранку: кава + шматочок 25гр чорного шоколаду 80%. Після кави замочена ввечері та зварена кукрудзяна крупа + спеції (італійські трави) + сіль + суміш оливкової та гарбузової олії + жменя сушених кабачків + свіжа морква (1шт) та редис (3шт).

На обід я вже був в населенному пункті |#smile715| . Тож за вищенаведеною розкладкою харчувався 4 повні доби.

Деякі доповнення та пояснення до раціону:
- Всі крупи та суміш горіхів я насипав в маленькі пакети із застібкою, які можна використовувати й надалі.
- Нажаль я не зважував всю цю розкладку, але порція крупи приблизно 80гр. Загальна вага моркви і редиски на вскидку була близько 2кг. Тож всі харчі важили приблизно 3-4 кг.
- Після походу було утворено мінімум сміття (кілька упаковок від фруктових батончиків) та мінімум втручання в екосистему Карпат, адже вогнища я не палив, а готував все на пальнику.

П.С. Взагалі, останні 6 років я не вживаю ні м'яса ні риби. Інколи їм молочні продукти та яйця у випічці. Намагаюся в сезон вживати побільше свіжих фруктів, овочів та зелені. Проблем немає, зате є лиш покращення самопочуття і настрою, а також радісне усвідомлення, що твоє харчування несе мінімальний вплив на екосистему планети та не причетне до вбивства тварин.
Последний раз редактировалось Kolyan_ilia Ср июн 13, 2018 17:21, всего редактировалось 1 раз.


Аватара пользователя

Зарегистрирован: 17.06.2015
Посты: 350
Откуда: Таврида



СообщениеСр июн 13, 2018 15:57 


Kolyan_ilia писал(а):До речі, замочений заздаегідь горох варився приблизно 15хв, а не годину.

Сыроеды бобовые просто замачивают, или замачивают, а потом проращивают. Сыроедение - путь мага.
_________________
Да, я опять пьян


Аватара пользователя

Зарегистрирован: 12.11.2009
Посты: 461
Откуда: Ялта-Горловка-Чернівці



СообщениеСр июн 13, 2018 17:20 


Новый Русский писал(а):
Kolyan_ilia писал(а):До речі, замочений заздалегідь горох варився приблизно 15хв, а не годину.

Сыроеды бобовые просто замачивают, или замачивают, а потом проращивают. Сыроедение - путь мага.

Ну, з бобовими тут є кілька нюансів. Наприклад нормально пророщувати та вживати в сирому вигляді мені вдавалося лише нут. З квасолею, сочевицею та старим горохом таке не вдавалося )). Молодий же горох можна й сирим їсти, це, я думаю, всі люблять))).


Аватара пользователя

Зарегистрирован: 05.09.2014
Посты: 289
Откуда: Крым



СообщениеСр июн 13, 2018 19:51 


Kolyan_ilia писал(а):Після замочування горіхи набувають кращого ніжнішого смаку, ніби як молоді.

Kolyan_ilia писал(а):нормально пророщувати та вживати в сирому вигляді мені вдавалося лише нут.

Арахис еще можно проращивать... Еще его варить можно (долго правда...), в США это традиционное блюдо. А фасоль, помню, мы в школе проращивали, на марлечке. )
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, ВСЕ

Быстрый ответ
Имя пользователя:
Заголовок:
Сообщение:

Смайлики
|#smile805| |#smile807| |#smile806| |#smile24| |#smile706| |#smile709| |#smile710| |#smile714| |#smile715| |#smile718| |#smile722| |#smile725| |#smile726| |#smile728| |#smile729| |#smile735| |#smile737| |#smile739| |#smile748| |#smile766| |#smile746| |#smile749| |#smile772| |#smile773| |#smile615| |#smile614| |#smile612| |#smile606| |#smile603| |#smile602| |#smile792| |#smile785| |#smile784| |#smile780| |#smile778| |#smile701| |#smile703| |#smile716| |#smile740| |#smile752| |#smile757| |#smile761| |#smile764| |#smile765| |#smile770|
Ещё смайлики…
Добавить изображения
Advanced BBCode Box 3: Страница помощи   Жирный текст Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст Верхний индекс Нижний индекс Горизонтальная линия Выравнивание по левому краю Выравнивание по центру Выравнивание по правому краю Маркированный список Нумерованный список Элемент списка
Код Цитата Спойлер Скрытие от гостей Вставить текст не касающийся темы (оффтоп) Ссылка на Web адрес Вставить Email адрес Вставка в сообщение ссылки на IMG изображение Вставить иконку Вставить слово поиска Вставить ссылку на BBvideo видео ABBC3_YOUTUBE_OLD Вставить Видео с Youtube
Цвет шрифта
Вопрос
Двадцать восемь минус девять = ? (введите ответ цифрами):
Этот вопрос предназначен для предотвращения автоматической отправки форм спам-ботами.
   

 Похожие темы   Ответы   Просмотры   Последнее сообщение 
Волонтерские программы. Кто был поделитесь опытом
aliko » Ср окт 15, 2014 21:17

в форуме Разные вопросы туризма

0

1194

Ср окт 15, 2014 21:17

aliko Перейти к последнему сообщению

Одиночество в походе
Venia_Kashkin » Ср июл 31, 2013 15:22 1, 2, ВСЕ

в форуме Разные вопросы туризма

18

3754

Пн авг 05, 2013 09:19

palya Перейти к последнему сообщению

Кофе в походе
Arigato » Пн окт 19, 2015 18:45 1, 2, 3, 4, ВСЕ

в форуме Питание в походе

50

4381

Вт окт 09, 2018 11:24

vm4el Перейти к последнему сообщению

Регидрон в походе
Туман » Пн авг 07, 2017 07:26

в форуме Медицина в походе

5

561

Пн авг 07, 2017 15:36

Евгений 2012 Перейти к последнему сообщению

Акклиматизация в походе
Gunner » Пн мар 01, 2010 18:52 1, 2, ВСЕ

в форуме Медицина в походе

25

6327

Вт мар 30, 2010 17:32

Bugira Перейти к последнему сообщению



Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей


Вы можете начинать темы
Вы можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  

По любым общим вопросам работы сайта и форума пишите: info@eurotourist.club
Коммерческие вопросы (размещение рекламы, предложение услуг): reklama@eurotourist.club








При перепечатке или использовании любых материалов с сайта, гиперссылка на http://eurotourist.club обязательна

  Copyright © 1998-2018 Eurotourist